Hur du stänger av och sätter på din iPhone 12

Adam

Av Adam

Är du nyfiken på hur du stänger av och sedan sätter på din iPhone 12? Oroa dig inte, det är superenkelt, och jag är här för att guida dig genom processen. Följ bara dessa steg, så är du igång på nolltid!

Att stänga av din iPhone 12

 1. Hitta rätt knappar: Ta en titt på din iPhone 12. På vänster sida hittar du volymknapparna, och på höger sida finns sidoknappen. Dessa är de knappar du kommer att använda.
 2. Initiera avstängningen: Tryck och håll inne den nedre volymknappen och den högra sidoknappen samtidigt. Efter några sekunder dyker en skjutreglage upp på skärmen.
 3. Stäng av enheten: Dra skjutreglaget mot höger för att stänga av din iPhone. Nu behöver du bara vänta cirka 30 sekunder för att telefonen ska stängas av helt.

Om din iPhone 12 fryser eller inte svarar, oroa dig inte! Du kan tvinga en omstart genom att snabbt trycka på volym upp-knappen, sedan volym ner-knappen och slutligen hålla inne sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.

Att sätta på din iPhone 12

Nu när du har lyckats stänga av din iPhone, låt oss se hur du sätter på den igen.

 1. Hitta sidoknappen: Återigen, lokaliserar du sidoknappen som finns på höger sida av din iPhone 12.
 2. Starta din iPhone: Tryck och håll inne sidoknappen. Efter några sekunder bör du se Apple-logotypen dyka upp på skärmen, vilket betyder att din iPhone startar upp.
 3. Vänta ett ögonblick: Det tar några sekunder för din iPhone att starta upp helt och hållet. Ha tålamod!

Extra tips och tricks

 • Batterihantering: Om du stänger av din iPhone då och då, kan det hjälpa till att spara batteritid och hålla din enhet i toppskick.
 • Omstart vid problem: Kom ihåg att en enkel omstart kan lösa många små problem eller buggar som du kan stöta på.

Summering

Nu vet du hur du enkelt kan stänga av och sätta på din iPhone 12. Det är alltid bra att känna till dessa steg, vare sig du behöver starta om din telefon för felsökning eller bara vill ge den en liten paus. Kom ihåg, teknik är till för att göra våra liv enklare, så ta det lugnt och njut av din iPhone-upplevelse. Tveka inte att experimentera med din enhet och upptäck alla fantastiska saker den kan göra!

Tack för att du läste, och jag hoppas att du känner dig mer bekväm med din iPhone 12 nu. Ha en fantastisk dag!

2 svar på ”Hur du stänger av och sätter på din iPhone 12”

  • Hej Emma! Nej, du behöver bara hålla inne knapparna tills skjutreglaget dyker upp på skärmen, vilket brukar ta några sekunder. Tack för din fråga!

   Svara

Lämna en kommentar